'Bijzondere kunst'.

Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 200 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische stadscentrum van Ootmarsum is een prachtig kunstevenement dat u niet mag missen. Het kunstevenement wordt dit jaar voor de 37e keer gehouden.

Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. In 2019 is het thema: 'Bijzondere kunst'. Een bont palet van schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, edelsmeden en vele andere bijzondere kunstvormen zullen er bewonderd kunnen worden.

LEES MEER>

Laatste Nieuws

09-07-2019

De organisatie is vol op bezig met selectie en indeling. U kunt zich niet meer inschrijven!


Het magazine voor 2019 staat online.....


Quick Links

Historie

Het artistieke openlucht kunstevenement
'Kunst in Ootmarsum', bestaat sinds 1983.

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere openlucht kunstexposities in zijn soort in Nederland. Jaarlijks neemt momenteel meer dan 225 kunstenaars, afkomstig uit binnen- en buitenland, aan deel. De start van het evenement was echter heel kleinschalig.

Geïnspireerd door Montmartre.

Het idee voor dit evenement komt van Martin Looman, voorzitter van de activiteiten commissie in Ootmarsum. Bij een bezoek aan Parijs bezocht hij het bekende kunstenaarsplein 'Place du Tertre'. Zoiets zouden we in Ootmarsum rondom onze oude kerk ook kunnen organiseren organiseren, dacht hij. Weer terug in Ootmarsum werd het idee ten. Winkeliers en horecabedrijven zouden hun evenementen een Frans tintje te geven en hun producten te voorzien van een Frans accent.

LEES VERDER>

Fluistering van vroeger, fonkeling van vandaag.

Ootmarsum is een bijzondere belevenis. U wandelt er van de ene eeuw in de andere. Van de Middeleeuwen naar de patriciërstijd. Net als u denkt dat er een ijver van postkoets om de hoek zou kunnen komen, verandert het decor. De dirigent van vroeger makes plaats voor de fonkeling van vandaag. Want Ootmarsum is springlevend. Het heeft een ontwikkeling doorgemaakt die gelukkig wat langzamer is verlopen dan in vele andere Twentse steden. Het miste de (trein) aanleg en de boot (verbinding) en toont de industriële ontwikkeling. Noodgedwongen wonen also many maar we zijn alleen maar blij om zijn.

LEES MEER>

ORGANISATIE

Samenstelling van de Stichting 'Kunst in Ootmarsum' 2018


Bestuur
Voorzitter; Frans Bolscher
Secretaris; John Schulten
Penningmeester; Richard van Stralendorff
Pers en Publiciteit; Mariët Schoemaker
Techniek; Tonny Peters
Entertainment; Nanny Schulten 


Stichting leden;
Diana Bolscher, Willy Vrerink, Irma Peters, Trudy Griepink, Geert Schoemaker, Frank Swennenhuis, Melanie Swennenhuis. 

Kunst in Ootmarsum

Contactgegevens

Kunst in Ootmarsum
Berend Vinckenstraat 29
7631KA Ootmarsum

stichting@kunstinootmarsum.nl