Kunst in Ootmarsum 2020

Als organisatie van de Kunst in Ootmarsum hebben wij helaas moeten besluiten om de kunstmarkt 2020 dit jaar niet door te laten gaan. We hebben nog onderzocht om de kunstmarkt later in het jaar, na 1 september te laten plaatsvinden maar zijn met de leden van onze organisatie tot de conclusie gekomen dat dit géén haalbare kaart is.  Als organisatie betreuren wij dit ten zeerste maar gezondheid en veiligheid van ons allen prefereert boven alles.

In goed overleg met de gemeente Dinkelland en overige betrokkenen hebben we als organisatie besloten om de kunstmarkt 2020 daarom uit te stellen tot volgend jaar. Langs deze weg willen we eenieder danken voor hun inzet en bijdrage en hopen dat we in 2021 weer een beroep op u allen mogen doen.

Om toch maar alvast vooruit te lopen op 2021 willen wij u de data voor de kunstmarkt hierbij niet onthouden.
De kunstmarkt 2021 zal plaatsvinden op 
vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021

Noteert u deze datums alvast in uw agenda zodat het evenement u niet mis kan gaan.


LEES MEER>Laatste Nieuws

mei 2020

Als organisatie van de Kunst in Ootmarsum hebben wij helaas moeten besluiten om de kunstmarkt 2020 dit jaar niet door te laten gaan.


Quick Links

Historie

Het artistieke openlucht kunstevenement
'Kunst in Ootmarsum', bestaat sinds 1983.

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere openlucht kunstexposities in zijn soort in Nederland. Jaarlijks neemt momenteel meer dan 225 kunstenaars, afkomstig uit binnen- en buitenland, aan deel. De start van het evenement was echter heel kleinschalig.

Geïnspireerd door Montmartre.

Het idee voor dit evenement komt van Martin Looman, voorzitter van de activiteiten commissie in Ootmarsum. Bij een bezoek aan Parijs bezocht hij het bekende kunstenaarsplein 'Place du Tertre'. Zoiets zouden we in Ootmarsum rondom onze oude kerk ook kunnen organiseren organiseren, dacht hij. Weer terug in Ootmarsum werd het idee ten. Winkeliers en horecabedrijven zouden hun evenementen een Frans tintje te geven en hun producten te voorzien van een Frans accent.

LEES VERDER>

Fluistering van vroeger, fonkeling van vandaag.

Ootmarsum is een bijzondere belevenis. U wandelt er van de ene eeuw in de andere. Van de Middeleeuwen naar de patriciërstijd. Net als u denkt dat er een ijver van postkoets om de hoek zou kunnen komen, verandert het decor. De dirigent van vroeger makes plaats voor de fonkeling van vandaag. Want Ootmarsum is springlevend. Het heeft een ontwikkeling doorgemaakt die gelukkig wat langzamer is verlopen dan in vele andere Twentse steden. Het miste de (trein) aanleg en de boot (verbinding) en toont de industriële ontwikkeling. Noodgedwongen wonen also many maar we zijn alleen maar blij om zijn.

LEES MEER>

ORGANISATIE

Samenstelling van de Stichting 'Kunst in Ootmarsum' 2020


Bestuur
Voorzitter; Frans Bolscher
Secretaris; John Schulten
Penningmeester; Richard van Stralendorff
Pers en Publiciteit; Mariët Schoemaker
Entertainment; Nanny Schulten 


Stichting leden;
Diana Bolscher, Willy Vrerink, Trudy Griepink, Geert Schoemaker, Frank Swennenhuis, Melanie Swennenhuis.

Kunst in Ootmarsum

Contactgegevens

Kunst in Ootmarsum
Berend Vinckenstraat 29
7631KA Ootmarsum

stichting@kunstinootmarsum.nl