‘Byzondere Kunst by Georgische Kunst’.

Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Het artistieke buitengebeuren wordt alweer voor de 36e keer gehouden.

Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. In 2019 is het thema: ‘Byzondere Kunst by Georgische Kunst’, een bijzonder thema dat als een rode draad door de presentaties zal lopen. Een bont palet van schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, edelsmeden en vele andere bijzondere kunstvormen zal er bewonderd kunnen worden.

LEES MEER >

Laatste Nieuws

14-01-2019

Het inschrijfformulier 2019 is actueel

Historie

Het artistieke openlucht kunstevenement
‘Kunst in Ootmarsum’, bestaat sinds 1983.

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere openlucht kunstexposities in zijn soort in Nederland. Jaarlijks nemen er momenteel meer dan 225 kunstenaars, afkomstig uit binnen- en buitenland, aan deel. De start van het evenement was echter heel kleinschalig.

Geïnspireerd door Montmartre.

Het idee voor dit evenement komt van Martin Looman, destijds voorzitter van de activiteiten commissie in Ootmarsum. Bij een bezoek aan Parijs bezocht hij het bekende kunstenaarsplein ‘Place du Tertre’. Zoiets zouden we in Ootmarsum rondom onze oude kerk ook kunnen organiseren, dacht hij. Weer terug in Ootmarsum werd het idee ten uitvoer gebracht en werd het ‘Franse Markt’ genoemd. Winkeliers en horecabedrijven werden opgeroepen om tijdens het evenement hun zaak een Frans tintje te geven en hun producten te voorzien van een Frans accent.

LEES VERDER >

Fluistering van vroeger, fonkeling van vandaag.

Ootmarsum is een bijzondere belevenis. U wandelt er van de ene eeuw in de andere. Van de Middeleeuwen naar de patriciërstijd. Net als u denkt dat er wel eens een diligence of postkoets om de hoek zou kunnen komen, verandert het decor. De fluistering van vroeger maakt plaats voor de fonkeling van vandaag. Want Ootmarsum is springlevend. Het heeft een ontwikkeling doorgemaakt die gelukkig wat langzamer is verlopen dan in vele andere Twentse steden. Het miste de (trein)aanleg en de boot(verbinding) en daardoor de industriële ontwikkeling. Noodgedwongen bleef daardoor ook veel van het oude bewaard en daar mogen we nu alleen maar blij om zijn.

LEES MEER >

ORGANISATIE

Samenstelling van de Stichting ‘Kunst in Ootmarsum’ 2018


Bestuur

Voorzitter; Frans Bolscher

Secretaris; John Schulten

Penningmeester; Richard van Stralendorff

Pers en Publiciteit; Mariët Schoemaker

Techniek; Tonny Peters 

Entertainment; Nanny Schulten


Stichting leden;
Diana Bolscher, Willy Vrerink, Irma Peters, Trudy Griepink, Geert Schoemaker. 

Kunst in Ootmarsum

Contactgegevens

Kunst in Ootmarsum
Berend Vinckenstraat 29
7631KA Ootmarsum

stichting@kunstinootmarsum.nl