Impressie 2016

Kunst in. Ootmarsum op 29, 30 en 31 augustus 2015

“Kunst uit stukjes en beetjes”.

Het Thema voor 2015 was “Kunst uit stukjes en beetjes”, het was dan ook niet zo verwonderlijk dat mozaïekkunst een belangrijke plek innam tijdens dit evenement. Het grootste mozaïek Ei van Kunstenaar Marja van Woerkom werd hiervoor naar Ootmarsum gehaald om daar op 28, 29 en 30 augustus als eyecatcher te dienen. Het ei bestaat uit meer dan 50.000 stukjes porselein, is maar liefst 3.5 meter hoog en heeft een doorsnee van 8 meter.

Ook was er een compleet mozaïek plein ingericht. In de grote pagode tenten was het werk te zien van keramiste Karin Welhuis, haar werk kenmerkt zich door monumentale, stoere en organische vormen, en de Nijmeegse schilder Eelko van Iersel, zijn kunst is non-figuratief met een positieve werking op de omgeving.

Voor het eerst in dit jaar georganiseerd was een Openingsconcert ‘Uit stukjes en Beetjes’, uitgevoerd in de R.K. Kerk door het Twents kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops en m.m.v. Karin Hertsenberg, sopraan en Edith Velthuis, piano. Ook dit jaar hebben we als organisatie van ons Kunstevenement weer een goed doel ondersteund.

Dit jaar werd er na het openingsconcert een vrije gift gevraagd voor het project van Maria Loman, genaamd Dunia LuLu India, zij heeft dit project opgezet om kansarme kinderen met een beperkingkansen te bieden in India. 

Trots zijn we dan ook dat we haar een cheque met een waarde van ruim € 1200,-- konden aanbieden.

Kunst in Ootmarsum

Contactgegevens

Kunst in Ootmarsum
Berend Vinckenstraat 29
7631KA Ootmarsum

stichting@kunstinootmarsum.nl