Nachrichten

Kunst in Duurzaamheid - Duurzaamheid in Kunst

gepostet am 20 Sep 2024

Het kunstthema van dit jaar is met name gebaseerd op recycle kunst, gebruik en hergebruik van materialen, dit alles onder het motto : 

Minder Nieuw – Meer Renew

Het item duurzaamheid is een actueel item en speelt in de gehele samenleving.  Als Kunst in Ootmarsum willen we dit jaar laten zien dat ook met duurzame kunst er prachtige exposities zijn te bewerkstelligen.

De Centrale Expositie zal worden opgebouwd met een 4-tal gerenommeerde kunstenaars, eenieder met een zeer specifieke vorm van recycle kunst.

Willy Alferink - De Porselijmer

Met als basis dat zijn werk de herbestemming en transformatie is van afgedankt porselein dat afkomstig is uit kringloopwinkels en afgedankt polystyreenschuim, waarvan weer fantastische kunstzinnige porselein sculpturen gemaakt worden. Daarnaast wordt er glasvezel-doek en kunsthars gebruikt. Alle sculpturen worden met de hand gemaakt, ieder porselein sculptuur is een Unicum.  

Lara Vos – Het oergevoel van Lara

Sculpturen van koper en zink. Wie voor het eerst met de beelden van kunstenares Lara wordt geconfronteerd, ziet niet alleen intrigerende kunstwerken, maar ook dat haar werkwijze heel ongebruikelijk is. Haar beelden en sieraden zijn eigenzinnig en volkomen intuïtief, hoewel ze met grote precisie en vakmanschap gemaakt zijn. Haar beelden zijn niet aan tijd of plaats gebonden, ze lijken voor te komen uit een soort oergevoel. 


## Elian Rabahia  - Cable Art 

Ontdek de schoonheid van duurzame kabelkunst.  Elian’s passie voor duurzaamheid en kunstenaarschap kruisen elkaar in zijn Cable Art.  Hij haalt en gebruikt vakkundig kabels uit afgedankte auto’s, waardoor ze een nieuwe bestemming en identiteit als prachtige schilderijen krijgen.  Met een nieuwe techniek worden van de elektrische kabels prachtige moderne mozaïeken gemaakt. Elk kunstwerk dat hij maakt is een bewijs van zijn betrokkenheid bij het milieu en de transformerende kracht van kunst.


## Lucy Peters – LuPéLo Recyclekunst

Wat ooit begon als fascinatie voor fietsbinnenbanden is intussen uitgegroeid tot een nieuwe wereld. Een wereld waarin we ons allemaal moeten richten op meer hergebruik van materialen.  “Het materiaal maakt mijn tassen! Onder andere van doorleefde postzakken, jarenlang gebruikte brandweerslangen, doorwaaide zeilen van zeilboten en van wieken van windmolens, plunjezakken, zitbanken, leer uit de gymzaal. Al deze materialen geven het typische LuPéLo –accent aan mijn tassen”. ‘Oude verbintenissen vormen een nieuwe band met elkaar’

footer-img.png